HTML

Direktor

Egy vidéki iskola hétköznapjai az 50-es évek elején. Unalmas bejegyzések, de mégis érezhető valami a kor hangulatából.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2009.06.27. 07:51 dzsaguar

Ez miez - Néhány szó

A napokban a kezembe került egy kopott, keménykötésű füzet. Egy vidéki általános iskola körözvényei találhatók benne. Sokan emlékezhetnek még arra az időre, amikor a hivatalsegéd megjelent egy ilyen könyvvel a hóna alatt. Az órát tartó tanár megnézve az aktuális üzenetet, aláírta és ha annak tartalma a tanulóifjúságra is vonatkozott felolvasta. Általában az igazgató üzent ezen a módon legtöbbször a tanerőnek.

Nem különleges olvasmány inkább rendkívül unalmas és hétköznapi. A bejegyzések 1950-től vannak keltezve. Valami mégis megragadott olvasva a régi üzeneteket. Mindenki tudja, hogy ezek az évek a Rákosi-korszak legsötétebb évei. Családokat fosztanak meg otthonuktól, koncepciós perek zajlanak szerte az országban. Olvasva az üzeneteket ebből semmi nem derül ki, mégis átszűrődik valami a kor hangulatából.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://direktor.blog.hu/api/trackback/id/tr301211341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása